Laskuta freelancer-pyörälähettinä kevytyrittäjänä

Freelancer-pyörälähettinä voit tehdä töitä esimerkiksi ruokalähettinä, mutta muidenkin toimeksiantojen tekeminen pyörälähettifirmojen kautta on mahdollista. Lähetyksiä voi tehdä vaikka niin paljon kuin ehdit tai vastaavasti voit heittää satunnaisia keikkoja viikonloppuisin tai iltaisin esimerkiksi töiden tai opintojen ohella. Freelancer-pyörälähettinä vastaat itse työtehtävien laskutuksesta, verotuksesta ja muista tarvittavista paperihommista, mutta jos siirryt kevytyrittäjäksi, voit jättää nämä byrokratian koukerot alan asiantuntijan käsiin.

Milloin kevytyrittäjäksi ryhdytään?

Kevytyrittäjänä toimiminen on perinteistä yrittäjyyttä huomattavasti joustavampaa, sillä kevytyrittäjänä sinun ei tarvitse huolehtia esimerkiksi yrityksesi kirjanpidosta ja laskutuksesta. Kun toimit freelancer-pyörälähettinä, laskutat toimeksiannoista erillisen laskutuspalvelun kautta, jonka ohella laskutuspalvelu hoitaa myös verotuksen, kirjanpidon ja muut tärkeät paperihommat, joita elinkeinotoiminnan harjoittaminen pitää sisällään. Kevytyrittäjäksi kannattaa esimerkiksi ryhtyä silloin, jos teet pyörälähetin töitä osa-aikaisesti vaikkapa päivätyön tai opintojen ohella.

Miten kevytyrittäjyys toimii?

Kevytyrittäjyyden konsepti on varsin helppo ymmärtää. Kun ryhdyt kevytyrittäjäksi, voit tehdä toimeksiantoja – esimerkiksi ruokalähetyksiä – pyörälläsi täysin tavalliseen tapaan, mutta toimeksiannon jälkeen luot laskun erillisen laskutuspalvelun kautta, jonka jälkeen laskutuspalvelu toimittaa laskun asiakkaalle ja maksaa sinulle tehdystä työstä palkkaan rinnastettavan palkkion.

Invoicery.fi on suosittu ja luotettava laskutuspalvelu, jonka kautta voit laskuttaa useampia asiakkaita samanaikaisesti. Invoicery.fi huolehtii palkanmaksun yhteydessä pakolliset verot ja muut tärkeät vähennykset sekä vastaa mahdollisista maksumuistutuksista ja perinnästä silloin, jos laskua ei makseta ajoissa. Palkanmaksun yhteydessä laskutuspalvelu veloittaa palkasta oman välityspalkkion – jos toimeksiantoja ei puolestaan ole ollut pitkään aikaan, tällöin laskutuspalvelun käytöstä ei tarvitse maksaa mitään!

Näin rekisteröidyt Invoicery.fi-laskutuspalveluun

Rekisteröityminen Invoicery.fi-sivustolle on todella helppoa ja nopeaa. Rekisteröityminen onnistuu Invoiceryn etusivulla olevasta ”Rekisteröidy”-painikkeesta, jonka jälkeen sinun tulee vain täyttää tarvittavat tiedot, luoda tili ja vahvistaa rekisteröityminen sähköpostiin lähetetyn linkin kautta. Invoiceryn kuuden prosentin palvelumaksu veloitetaan vain toimeksiantojen yhteydessä, eli rekisteröitymisvaiheessa sinulta ei veloiteta mitään.

Näin luot laskun Invoiceryn sivuilla

Kun olet tehdyt pyörälähetyksen, onkin laskun luomisen aika. Laskun luominen tehdään kirjautumalla Invoiceryn kautta Omalle sivulle ja klikkaamalla sieltä Luo lasku -kohtaa. Tämän jälkeen sinun tulee vain täyttää laskussa pyydetyt tiedot asiakkaasta, tehdyistä työpäivistä, työtunneista ja työnkuvasta.

Laskua luodessasi sinun tulee vielä valita laskulle sopiva arvonlisäveroprosentti, lisätä oma veroprosentti (näet tämän omasta verokortista) sekä laskutettava kokonaissumma. Voit laskuttaa myös muita toimeksiantajan kanssa sovittuja kuluja – pyörälähetin työssä yleisiä kuluja ovat esimerkiksi kilometrikorvaukset. Kun tiedot on täytetty, klikkaa vielä lopuksi Luo lasku -kohtaa, jolloin lasku lähetetään Invoiceryn kautta asiakkaalle.

saraswati