Pyöräily tarjoaa terveyttä ja kokonaisvaltaista hyvinvointia

Pyöräily tarjoaa paljon positiivisia vaikutuksia sekä keholle että mielelle. Tutkitaan, mitä kaikkea hyvää pyöräily ihmisen terveydelle ja yleiskunnolle tarjoaa. Ensimmäinen pyöräilyn aikaansaama positiivinen vaikutus on sydän- ja verisuonijärjestelmän terveyden selkeä kohentuminen, jonka myötä myös hapenottokyky paranee huomattavasti. Toinen myönteinen asia on unenlaadun koheneminen. Erittäin monet suomalaiset kärsivät erilaisista uneen liittyvistä ongelmista, kuten unen puutteesta tai kovasta väsymyksestä.

Pyöräily parantaa kaiken muun lisäksi myös henkilökohtaista vastustuskykyä, eli immuniteettia, jolloin mahdollisista infektioista ja sairauksista parantuminen on nopeampaa ja helpompaa kuin ennen. Kaiken muun lisäksi iloa tuottavat selkä-, reisi- ja pakaralihasten vahvistuminen sekä painon putoaminen normaalille tasolle. Pyöräilyn avulla on saatavissa runsaasti sekä ulkoisia että sisäisiä hyötyjä, joten eiköhän hypätä pyörän selkään ja sitten matkaan!

Pyöräily on tehokasta kunto- ja terveysliikuntaa

Päivittäinen kunto- ja terveysliikunta on tärkeää jokaiselle ihmiselle. Kuntoliikunta kehittää tehokkaasti ja ylläpitää hengitys- ja verenkiertoelimistön toimintakykyä, nivelten liikkuvuutta ja alaraajojen tärkeää lihaskuntoa. Säännöllinen pyöräily parantaa myös koordinaatiokykyä, eli kehon liikeyhdistelmien ja liikkeiden hallintaa. Pyöräily sopii kaikenikäisille ja erilaisille kohderyhmille, kuten esimerkiksi ylipainoisille. Pyöräily ei kuormita niveliä ja rasitusta voi säätää oman kunnon ja varusteiden mukaiseksi.

Pyöräily antaa paljon todellista mielihyvää, sillä maisemat vaihtuvat joko nopeasti tai verkkaisasti pyöräillessä aivan niin kuin pyöräilijä itse haluaa. Pyöräily tekee myös kukkaron iloiseksi, sillä se on erittäin edullinen ja saasteeton liikuntamuoto. Pyörän huoltaminen ja kunnossapito on oleellisen tärkeää, jotta pyöräilyn hyödyistä voi nauttia päivittäin. Pyöräiystä voi nauttia halutessaan ympäri vuoden.

Kehon suurimmat lihakset, eli reisilihakset tekevät suurimman osan aikaa pyöräillessä työtä, joka tarjoaa monia hyötyjä pyöräilijälle. Pyöräilijän syke kohoaa, energiankulutus lisääntyy ja sekä hengittäminen että hapenottokyky paranevat. Useimpien mielestä pyöräily on siis melko lailla täydellinen liikuntamuoto jokaiselle, joten miksipä et lähtisi pienelle pyöräilylenkille vaikka jo tänään.

Mukavan pyöräilypäivän jälkeen saa rentoutua hyvällä omallatunnolla ja viettää aikaa vaikkapa internetin monipuolisen tarjonnan parissa. Tutustu tehokkaisiin ipad 5 -tabletteihin, jotka on varustettu uudella viidennen sukupolven loistavalla Apple iPad 9.7″ -näytöllä. Surffaa verkossa, pelaa, kuuntele musiikkia, ota valokuvia, katsele videoita ja lue päivän sähköpostit kätevästi olitpa sitten missä tahansa. Mitä hienoja ominaisuuksia huolletusta laitteesta löytyykään? Tutustu tarkemmin verkossa osoitteessa mresell.fi.

Turvallisesti polkupyörällä kodista töihin ja harrastuksiin

Minkälaista on sujuva ja turvallinen polkupyöräily? Katsotaanpa. Turvallinen pyöräily täyttää muun muassa seuraavat tunnusmerkit:

  • Pyöräillessä käytetään kypärää
  • Pyöräillään pyörätien tai maantien oikeassa reunassa liikennesääntöjä noudattaen
  • Ennakoidaan mahdollisia vaaratilanteita hidastamalla ajoissa vauhtia tai joskus myös pysähtymällä
  • Käytetään selkeää käsimerkkiä ajolinjaa vaihdettaessa ja kääntyessä
  • Pidetään tarvittavat turvavälit muihin tiellä liikkujiin
  • Käytetään syyspimeällä sekä valoja pyörässä että itsellä heijastimia
  • Talvella varustaudutaan nastarenkailla
  • Ajetaan vain ehjällä ja huolletulla pyörällä

Mitä lihaksia pyöräillessä käytetään?

Pyöräilyssä käytetään monia lihaksia, jotka luonnollisesti löytyvät jalasta. Jalka- ja pakaralihasten lisäksi pyöräilyssä on aina mukana ihmisen vahvin lihas, eli sydänlihas, joka pumppaa tehokkaasti verta elimistöön.

Tärkeimmät pyöräilyssä tarvittavat lihakset ovat:

  • iso pakaralihas
  • suora-, sisempi ja ulompi reisilihas, jotka ovat takareisilihaksia
  • kaksipäinen reisilihas ja puolikalvoinen lihas, jotka ovat etureisilihaksia
  • pohjelihas- eli kaksoiskantalihas
  • ensimmäinen säärilihas
  • leveä kantalihas

Hyvä pyöräilyasento- ja tekniikka edellyttävät aina oikeankokoista ja juuri itselle sopivinta polkupyörää. Hyvä pyöräilyasento tarkoittaa pitävää otetta ohjaustangosta, jolloin kyynärpäät ovat hieman koukussa, hartiat rennot ja katse suunnattuna eteenpäin.

Asutko Tampereella tai Tampereen lähistöllä? Tule mukaan tutustumaan aktiiviseen Trialpyöräily-toimintaan, jota järjestää tunnettu liikuntaseura Tampereen Pyöräpojat. Kerho tarjoaa trialpyöräilystä kiinnostuneille sekä omatoimisia vapaita ajovuoroja että myös ammattilaisen ohjaamia kaiken kattavia harjoituksia. Tutustu lisää siirtymällä laitteellasi tähän osoitteeseen. Tule mukaan suosittuun, mukavia kokemuksia ja liikunnan iloa tarjoavaan toimintaan. Tampereen Pyöräpoikien toiminta avaa oven myös Trialpyöräilyn maailmaan, joka tarkoittaa tarkkaa taitoajoa tarkoitukseen sopivalla polkupyörällä. Tule mukaan liikkumaan ja huolehtimaan kunnosta, kuinkas muuten kuin mukavasti pyöräillen.

saraswati