Pyöräilyloman varusteet

Joissain kohteissa pystyy sopivan pyörän vuokraamaan, tai jollet lähde polkemaan kotoa lähtien, voit ottaa pyöräsi mukaan laivaan, junaan, lentokoneeseen ja ehkä bussiinkin. Omalla pyörällä olet todennäköisesti tottunut ajamaan, eikä esimerkiksi liian kova tai pehmeä satula tuota ikävää yllätystä.

Toiset vannovat maastopyörien nimeen, toiset menevät . Jotkut tekevät matkoillaan vain lyhyempiä pyöräilyitä ja vannovat jopa Jopojen nimeen. Jokainen löytää oman tapansa pyöräillä.

Pyörä kannattaa huollattaa etukäteen, ellet itse osaa sitä hyvin tehdä. Kannattaa opetella tekemään perushuoltoa, koska saatat tarvita taitoa matkan varrella vaikkapa ketjujen pudotessa tai renkaan rikkouduttua.

Ihan ilmaista pyöräilyloma ei ole, vaikka pyörän omistaisi ja ainakaan mikäli reissu on ensimmäinen. Jos päättää lähteä polkemaan rinkka selässä, saattaa se alkaa kaduttamaan rinkan painaessa olkapäitä ja ajoasennon ollessa epäsopiva. Pyörän varustelu kannattaa aloittaa pyörälaukuista, joihin mahtuu kaikki tarvittava.

Vaikka ei olisi tottunut käyttämään pyöräilyshortseja, huomaa kukin pian, että niillä on paljon miellyttävämpi ajaa kuin vaikkapa hiertävissä farkkushortseissa. Voi olla hyvä idea myös hankkia sellainen alin vaatekerros, joka siirtää hikeä pois iholta, jotta tauoilla ei tulisi kylmä kosteuden jäädessä iholle.

Pitkiä matkoja taittaessa suositaan myös pyöräilykäsineitä estämään hiertymät käsissä ja käsineet lisäävät kitkaa, eivätkä sormet luista tangolla.

Jotkut ostavat vesipulloja ja muita juomia ja ehkä siirtävät isoista ostopulloista nesteet pienempiin pakkauksiin, joita on helpompi sijoitella kantamusten taskuihin. Toiset hankkivat camelbagin selkäänsä, jolloin vettä voi hörppiä vaikka ajaessaankin.

saraswati