5 hyvää syytä harrastaa pyöräilyä

Pyöräily on monessakin mielessä erinomainen harrastus. Jos tarvitset vielä innoitusta pyöräilyharrastuksen aloittamiseen, kannattaa lukea tässä artikkelissa esiteltävät viisi hyvää syytä harrastaa pyöräilyä. Ehkäpä sinäkin innostut artikkelin myötä kokeilemaan tätä terveellistä ja edullista harrastusta.

1. hyvä syy harrastaa pyöräilyä: pyöräily on edullinen harrastus

Pyöräily on siitä mukava harrastus, että välineet eivät maksa maltaita. Hyviä pyöriä on tarjolla käytettyinäkin mukavaan hintaan, eikä pyöräilykypärienkään hinnat pyöri pilvissä. Pyöräillessä pääset liikkeelle lihasvoimin – toisin kuin autoillessa, mikä vaatii kallista bensiiniä. Jos pyöräilyinnosuts iskee oikein kunnolla, voi pyöräilyssä ajaa myös kilpaa ja haastaa sekä itsensä että muut.

2. hyvä syy harrastaa pyöräilyä: pyöräily on ympäristöyställinen tapa liikkua

Pyöräily on ympäristöystävällinen tapa liikkua ja kulkea vaikkapa työmatkat. Se ei kuluta luonnonvaroja eikä saastuta. Jos luontoystävälliset valinnat ovat muutenkin mieleesi, ja haaveilet pyöräillessäsi vaikkapa uuden kesämökin rakentamisesta, kannattaa tutustua Byggmaxin monipuolisiin kestopuu-valikoimiin.

Esimerkiksi työmatkojen taittaminen pyörällä on hyvä tapa, joka auttaa nostamaan kuntoa ja säästämään kuluissa – ja mikä parasta, tämä tapahtuu melkein kuin huomaamatta, sillä pyöräily on niin kivaa, että sen tarjoamat positiiviset puolet tuntuvat tulevan melkein kuin sivutuotteina. Suomessa moni pyöräilee töihin jopa talvisin, mutta jos suunnittelet talviajoa, on hyvä perehtyä etukäteen, millaisin varustein voi lähteä tien päälle talvella.

Juuri nyt ympäristötietoiset ja eettiset valinnat ovat erityisen suosittuja ja muodikkaita, joten myös pyöräilyn voi laskea tällaisiin muodikkaisiin tapoihin säästää luonnonvaroja. Pyöräilyn kohdalla tämä on erityisen helppoa, koska pyöräily on parhaimmillaan niin kovin nautinnollista!

3. hyvä syy harrastaa pyöräilyä: pyöräily nostaa kuntoa

Monipuolinen pyöräily on oivallinen ja tehokas tapa nostaa ja pitää yllä omaa kuntoa. Tulokset näkyvät nopeasti, mikä lisää motivaatiota ja auttaa pitämään sitä yllä. Se on oivallinen hyötyliikunnan muoto, joka vie sinut paikasta A paikkaan B pelkin lihasvoimin. Näin pääset tutustumaan liikkuessasi aina uudenlaisiin ympäristöihin eikä pyöräilyyn tämän ansiosta kyllästy helposti.

Pyöräilyä voi käyttää myös painonhallintaprojektin tehokeinona, sillä se kuluttaa tehokkaasti kaloreita. Näppärä kalorilaskuri on helppo tapa pyrkiä arvioimaan, kuinka paljon päivittäiset pyöräilyretkesi auttavat sinua kuluttamaan kaloreita. Kun liikuntaan yhdistää oikeanlaisen ruokavalion, pitäisi tulosten näkyä nopeasti.

4. hyvä syy harrastaa pyöräilyä: saat pyöräillessäsi raitista ilmaa

Luonnossa liikkumisen ja raittiin ilman on todettu vaikuttavan myönteisesti niin fyysiseen kuin psyykkiseenkin terveyteen. Pyöräily onkin erinomainen valinta myös tästä syystä, sillä pyöräillessäsi saat raitista ilmaa, ainakin, jos valitset reittisi siten, että ne vievät suoraan luonnon helmaan.

5. hyvä syy harrastaa pyöräilyä: pyöräillessä opetat monia hyödyllisiä asioita jälkikasvullesi

Pyöräily on myös erinomainen koko perheen harrastus ja pyöräilyn kautta voitkin opettaa monia hyödyllisiä asioita myös lapsillesi. Pyöräilyn kautta lapsetkin pääsevät liikkumaan ja nauttimaan ulkoilusta. Samalla liikunnasta tulee luonnollinen osa heidän elämäänsä. Liikunnallisen elämäntavan pohja luodaan usein jo lapsuudessa, joten pyöräily voi olla tärkeässä asemassa myös lapsen tulevaisuutta ajatellen.

Pyöräillessä lapsi saa tilaisuuden tutustua ympäröivään luontoon pyörän selästä käsin ja opetella myös liikennesääntöjä sekä liikenteessä toimimista. Näistä taidoista on lapselle hyötyä hänen kasvaessaan ja tullessaan esimerkiksi ajokortti-ikään.

saraswati