Pyöräily sopii kaikenlaisille ihmisille

Pyöräily sopii kaikille ihmisille

Pyöräilystä on viime vuosina kasvanut suosittu liikuntamuoto suomalaisten keskuudessa. Syitä pyöräilyn kasvaneeseen suosioon on varmasti hyvin monia. Pyörällä pääsee usein kaupunkioloissa liikkumaan usein huomattavasti nopeammin kuin autolla tai julkisilla liikennevälineillä, minkä lisäksi pyöräily polttaa valtavan määrän kaloreita, pyöräily on kestävyys laji, jolla on helppo kohottaa kuntoa. Monet tiedostavat kansalaiset suosivat pyörää myös siitäkin syystä, että pyöräily on ilmastoteko. Pyörä ei kuluta fossiilisia polttoaineita eikä turmele luontoa, kuten moni muu liikkumisen muoto.

Vinkit pyöräilyyn

Auton ikkunaan kiinnitettävä aurinkosuojakalvo on helppo tapa suojautua auringon säteiltä, mutta pyöräilijällä ei ole samaa mahdollisuutta. Tämän takia pitkiä tai lyhyitä matkoja pyöräilevän on hyvä pitää huolta, että suojautuu kunnolla auringolta aurinkorasvaa ja suojavaatteita käyttämällä.

Pyöräilijän kannattaa muistaa, että halpa pyörä on usein huono ostos, ja laadukkaaseen pyörään kannattaa aina panostaa. Laadukas pyörä kestää myös käyttöä, jolloin siitä on iloa pidemmäksi aikaa.

Erityisesti sähkö- ja maantiepyörien omistajien kannattaa huolehtia myös turvallisuudesta. Pyöräilykypärän käyttö on ensisijaisen tärkeää, ja nykyään on mahdollista hankkia myös erilaisia auton turvatyynyn tapaisia iskusta laukeavia pyöräilykypäriä. Maastossa pyöräileville on olemassa myös erilaisia suojia esimerkiksi rintapanssareita ja kyynerpää suojia.

Pyöräilijän kannattaa panostaa myös hyvään lukkoon. Pyörävarkaudet ovat erittäin yleisiä suurissa kaupungeissa, Pyörää ei ikinä kannata jättää mihinkään lukitsematta, jonka lisäksi pyörää ei kannata jättää esim. asemien läheisyyteen ilman asianmukaista lukkoa. Vaijerilukko on usein paras tai sellainen, jota on vaikea rikkoa voimapihdeillä.

saraswati