Kun haluaa aloittaa pyöräharrastuksen, on nykyaikana tyypillinen teko etsiä tietoa internetistä. Hyviä lähteitä voi olla esimerkiksi Fillarifoorumi tai etsiä Blogilistalta pyöräilyaiheisia blogikirjoituksia. Blogien avulla saat lukea ihmisten omakohtaisia kokemuksia ja sitä kautta voi löytyä oma laji. Blogeista yleensä huomaa pian, onko kirjoittaja samanhenkinen kuin itse ja ovatko kirjoittajan kokemukset sellaisia, joita itsekin haluaisit saada. Tätä kautta voi löytyä into kokeilla itse samaa.
Blogilistalta löytyy yksittäisiä pyöräilyaiheisia kirjoituksia ja jos kokeilet klikata eri kirjoittajien juttuja, voit yksittäisistä artikkeleista saada kuvan siitä, onko bloggaajan tyyli sellainen, jota haluat alkaa seuraamaan. Kannattaa silloin laittaa blogi muistiin suosikkisivuihisi, jotta voit palata sen kirjoitusten pariin jatkossakin kehitellessäsi uutta harrastustasi.
Urheilublogit ovat muutenkin suosittuja, eikä vähiten fitness-innostuksen myötä. Instagramin poseerauskuvien takana on kova työ urheilun parissa. Vaikka monet harrastavat lähinnä kuntosalia, on monipuolinen urheilu aina hyvä tausta terveydelle. Ehkä fitnessin harrastajatkin voivat löytää uusia lihaksia kokeillessaan eri lajeja. Polkupyöräily kehittää tietysti erityisesti pohkeita ja reisiä, mutta siinä työskentelee myös muukin vartalo.
Fillarifoorumi on Fillari-lehden oma keskustelukanava, joka koostuu monista osioista. Sieltä löytyy keskustelua etenkin pyörän huollosta ja varusteluista, mutta myös matkailusta ja kuntoilusta. Foorumi on hyvin aktiivinen, sinne tulee kymmeniä kommentteja päivittäin. Toiset siis tykkäävät edelleen käyttää näitä nettisivuilla olevia foorumeita.
Tällaiset foorumit muodostavat usein yhteisön, ja vaikka keskustelijat eivät olisi koskaan tavanneet kasvokkain, he osaavat arvata millaisia kommentteja kukin nimimerkki yleensä kirjoittaa. Sieltä löytää nopeasti samanhenkiset keskustelijat sekä myös todelliset asiantuntijat, joiden tekstit jokainen haluaa käydä aina lukemassa uutta oppiakseen. Sitten on tietysti trollit, jotka hyvät foorumin ylläpitäjät kyllä huomaavat ja arvioivat kannattaisiko heidän pääsynsä keskusteluihin mukaan estää. Näitä löytyy joka harrasteen alalta.
Aloittelija voi yllättyä, miten monipuolisia ilmiöitä jokaiseen harrastukseen voi liittyä. Pyöräily ei ole kaikille vain tekemistä, joukkoon kuuluu myös niitä, joiden mielestä polkupyörät ovat upeita kapistuksia ja niiden ulkomuotoa ihaillaan. Fillarifoorumilta siten löytyy valokuvaketjuja pyöristä ja niitä ihailevia kommentteja. Ja joidenkin harrastus liittyy nimenomaan pyörien tuunaamiseen ja kunnostamiseen eikä niinkään niillä ajamiseen. Toiset ovat polkupyöräharrastajia, vaikka pyöräilisivät vain harvoin. Pyörät voivat olla aina mielessä. Vähän samoin kuin matkailua harrastavilla voi olla mahdollisuus matkustaa vain viikko vuodessa ja loppuvuosi meneekin taas seuraavaa matkaa suunnitellessa.
Facebookin maailmasta löytyy tietysti vaikka mitä keskusteluryhmiä. Sieltä voi etsiä oman alueen ryhmiä, joista saa tietää vaikkapa paikallisista pyöräilytapahtumista ja -tapaamisista. Harrastuksethan ovat yleensä se, miten ihmiset tapaavat toisiaan. Harrastukset kertovat usein ihmisistä enemmän kuin se mitä he tekevät työkseen. Töitä tehdään yleensä saadakseen elanto, mutta harrastuksia harrastetaan siksi, että ne tuottavat iloa ja mieleistä sisältöä elämään.
Jotkut tekevät pyöräilystä politiikkaa, eli pyöräilystä voi tehdä aktivismin muodon, mikäli on siihen taipumusta. Critical Mass -massapyöräilyillä tuodaan esille tarvetta pyöräkaistoille ja pyöräilijöiden oikeuksille. Niihin saattaa osallistua ihmisiä, jotka eivät varsinaisesti harrasta pyöräilyä itse, mutta haluavat ajaa pyöräilijöiden ja pyöräilyn asemaa. Tälläkin tavalla pyöräilyn parista voi löytää omanlaisensa joukon, mikäli sellaista etsii. Internetistä löytyy kaikkea mahdollista ja sieltä etsivä löytää tietoa, samanhenkisiä kavereita ja tapahtumia.